Tungsram iLex Workshop

Ki kell és ki lehet aknázni a magyar kreativitást – Népszerű a kkv-k körében az Innovációs Piactér 

Budapest, 2020. október 30. – Fenntarthatóság és Innováció címmel tartott konferenciát és workshopot 2020. október 29-én a Tungsram-iLex Innovációs Piactér Powered By Corvinus-BIK. Az eseményen résztvevők egyetértettek abban, hogy a kis- és középvállalkozásokban rejlő innovációs potenciál kiaknázására és ösztönzésére kiváló lehetőséget nyújt a magyar multinacionális vállalat, piacvezető szakemberek és az egyetem együttműködéséből született platform. Az Innovációs Piactérhez immár száz kkv csatlakozott, ezek közül a 10+1 kiemelkedő teljesítményt be is mutatták.

Az Innovációs Piactér egy olyan, Magyarországon egyedülálló, mesterséges intelligenciával is támogatott innovációs infrastruktúra, amely hazai közép-és kisvállalkozásokat (kkv) segít felkészíteni arra, hogy kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységükkel – nagyvállalati integrátor és piacvezető innováció-menedzserek közreműködésével, valamint az egyetemi kutatóhelyek online bekapcsolásával – új hazai és nemzetközi piacot teremtsenek termékeiknek a jövő innováció-vezérelt gazdaságában.

– Ünnepi rendezvény a mai, éppen a kkv-k pozitív magatartása miatt, hiszen mára elértük a száz tagot, közülük pedig kiválasztottuk a legjobb 10+1-et, amelyek ma be is mutatkoztak a kiállítótérben – mondta dr. Ritter Marianna, az innovációs infrastruktúrát kifejlesztő iLex Group vezérigazgatója. – A száz kkv nagy része már megvetette a lábát Európában, az Egyesült Államokban vagy más országban és most úgy döntött, hogy a piaci tevékenységét Magyarországon folytatja. A magyar kreativitás megtalálja a magyar piaci környezetben a helyét. Láthatóan bíznak a kkv-k képviselői az Innovációs Piactérben és komolyan veszik a lehetőséget. Heti jelleggel tartunk üzleti rendezvényeket, a mentorok leggyakrabban a finanszírozással kapcsolatos kérdéseket kapnak, hiszen nem feltétlenül kezdő, hanem a külpiacokra igyekvő vállalkozásokról van szó. A 22 országban jelen lévő magyar multi, a Tungsram ebben hathatós segítséget nyújt. Pályázati forrásokkal és tőkebevonással is segíteni tudunk a cégeknek – magyarázta a részleteket dr. Ritter Marianna.

“Tungsram iLex Workshop” bővebben

A Tungsram – iLex Innovációs Piactér powered by BCE BIK-be bekapcsolódott a Glósz és Társa SYSTEM

Örömmel tájékoztatjuk partnereinket, hogy a Tungsram-iLex Innovációs Piactér powered by Budapesti Corvinus Egyetem – Beszállítói és Iparfejlesztési Kutatóközponthoz egy jól ismert, piacvezető innovációs szolgáltató csatlakozott:  a Glósz és Társa, amely többek között,  vállalati pénzügyi tanácsadásban, innovációmenedzsmentben, innováció-fejlesztésben,  iparjogvédelemben és számos más szolgáltatással nyújt segítséget az Innovációs Piactér tagjai számára.

Az elkövetkező hetekben az Innovációs Piactér nagy hangsúlyt kíván fektetni a közép- és kisvállalkozások tudatos szellemi vagyongazdálkodására is, ezért előzményként felhívja a figyelmet, hogy a Glósz és Társa az alàbbi rendezvénysorozaton már megkezdte e komoly vagyoni tétel jogszabályi és üzleti hátterének bemutatását. Az elkövetkező hetekben várjuk az e téma érdeklődőit az Innovàciós Piacteren is!

Nagy sikerrel zárult a Glósz és Társa SYSTEM 4 alkalommal megrendezett szellemivagyon konzultációs sorozata májusban és júniusban. 

Kísérletet tettünk a titkok feltárására! A szellemivagyon-gazdálkodás sokoldalú szerepe még kevéssé ismert a hazai vállalkozások körében, pedig a versenyképesség növelése mellett kiemelkedő szerepe van a cégöröklés és az átalakulás, valamint az „okos céggé” válás folyamatában is. A hazai vállalkozások problémáinak megoldására aszellemivagyon-gazdálkodással, és az innovációmenedzsmenttel való kapcsolatáról elindítottuk konzultációs sorozatunkat. Első alkalommal vendégünk volt Pomázi Gyula a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke. 

“A Tungsram – iLex Innovációs Piactér powered by BCE BIK-be bekapcsolódott a Glósz és Társa SYSTEM” bővebben

A Tungsram – iLex Innovációs Piactérbe bekapcsolódott a Budapesti Corvinus Egyetem

Bemutatkozik a Tungsram- iLex Innovációs Piactér innovációs partner- szolgáltatója a Budapesti Corvinus Egyetem!

A Tungsram-iLex Innovációs Piactér innovációs partner- szolgáltatójaként a Budapesti Corvinus Egyetem kutatóhelyi támogatást nyújt, K+F pályázatoknál a Tungsram- iLex Innovációs Piactér innovációs ökoszisztémájában partner közép és kisvállalkozások számára, konzorciális együttműködésben.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) tavalyi átalakulását követően ma már alapítványi egyetemként működik, alapítványi finanszírozással. Nemzetközi példák alapján a belső intézményi struktúra megváltoztatásával a BCE az első példája annak a modellváltásnak, amit 2020. augusztus 1-től hat másik egyetem is követni fog hazánkban.  

“A Tungsram – iLex Innovációs Piactérbe bekapcsolódott a Budapesti Corvinus Egyetem” bővebben

Tegnap 3. alkalommal került átadásra a Selye János Egyetemen az iLex-Díj a Leginnovatívabb Hallgatónak!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy tegnap 3. alkalommal került befejezésre az iLex ISO 56000 szabvány-vezérelt Innovációs Platformjában a Selye János Egyetemen az innováció-menedzsmenti oktatás- ezúttal online oktatással és vizsgáztatással.

Az iLex 2020. Leginnovatívabb Hallgatója Díjat Schubert Dániel, a Tungsram Különdíját Gulyás Dávid, az iLex Különdíját Valent Dávid és Kuczman Kornél nyerte el.

Gratulálunk a hallgatóknak, a díjazott hallgatói ötletek nemsokára bemutatásra kerülnek.

“Tegnap 3. alkalommal került átadásra a Selye János Egyetemen az iLex-Díj a Leginnovatívabb Hallgatónak!” bővebben

Inspiráció és egy módszer túléléshez és növekedéshez válsághelyzetekben

Egy igazi válság mindig drámai és szokatlan, és számos globális kérdést felvet, amelyekre égető választ találni. A vállalkozások túlélése és növekedése ilyenkor is lehetséges, azonban nagyon más tényezőkön múlik, mint rendezett időszakban. Három iparági példán keresztül bemutatom azt a két szempontot, amelyek a legnagyobb mértékben befolyásolják a válságban nyújtott teljesítményt. Végül bemutatok egy módszertant, amely ki tudja hozni a vállalatból a maximumot ezen a téren.

“Inspiráció és egy módszer túléléshez és növekedéshez válsághelyzetekben” bővebben

Plan-Do-Control-Act! Mit jelent a PDCA ciklus az új innováció-menedzsmenti szabvány-sorozat útmutatója szerint? Letölthető iratminta: PDCA ábra

Az iLex innováció-menedzsmenti iratminta cikk-adatbázisában, az innoicon.eu oldalon a kkv-k, egyéni vállalkozók, innováló gazdálkodó szervezetek, startupok, innovációs ökoszisztémák részét képező tanácsadó-, mentor szervezetek stb. számára legfontosabb hírekről, változásokról, dokumentumokról innovációs tanácsadók, szakértők foglalják össze az alapvető tudnivalókat, a szakértői cikkek mellékletét képező iratmintákat pedig ugyancsak az innoicon.eu oldalon érik el díjmentesen Olvasóink. Amennyiben az iratminták letöltésén túlmenően is van szükség innováció-menedzsmenti, innovációs tanácsadásra, eljárásra, az innoicon.eu oldalon online, 1 órán belül digitálisan elérhetők az iLex Innovation Marketplace partnerségben együttműködő innovációs tanácsadói és 1 másodpercen belül IZO – kognitív innovációs asszisztensünk, aki az innoicon.eu oldalon külön chatablakban válaszol az új ISO 56002 innováció-menedzsmenti útmutatóban már tárgyalt innováció-menedzsmenti kérdésekre. Kérjük, vizsgáztasd IZO-t, 1-99 szam beütésével innováció-menedzsmenti tudásáról, gépi  tanítási fázisban lévő MI alkalmazás! (100 Tartalomjegyzék) Köszönjük a gépi tanításban történő személyes részvételt!

“Plan-Do-Control-Act! Mit jelent a PDCA ciklus az új innováció-menedzsmenti szabvány-sorozat útmutatója szerint? Letölthető iratminta: PDCA ábra” bővebben

Mit jelent a „diszruptív” innovációs stratégia? – Új letölthető innovációs iratminta

Az innoicon.eu mai szakértői cikkében Pongrácz Ferenc, a Tungsram Operations Kft Innovációért felelős ügyvezetője foglalja össze gondolatait a radikális innováció és a Lean Startup-ok hatásáról, és azokról a kihívásokról, melyekkel minden tradícionális üzleti modellre épülő vállalatnak, vagy vállalatcsoportnak szembe kell néznie. A cikk mellékleteként letölthető egy angol-magyar nyelvű smart innovációs iratminta, innovációs projekt megkezdésének dokumentálására. (hagyományos felhasználás esetén a kódrészletek helyén adatokkal töltendő fel)

“Mit jelent a „diszruptív” innovációs stratégia? – Új letölthető innovációs iratminta” bővebben

Hogyan segíti a Lean Startup Üzleti Modell Vászon az új üzleti modellek startupok általi dokumentálását? – Új letölthető innovációs iratminta

Az innoicon.eu mai szakértői cikkében Makray-Rózsás Árpád, az iLex partner-innovációmenedzsmenti tanácsadója folytatja az előző cikkben bemutatni megkezdett,  kifejezetten a startupok által kifejlesztett új üzleti modellek dokumentálására szolgáló Lean Startup Üzleti Modell Vászon dobozainak leírását. A cikk mellékleteként letölthető iratminta, az innováció eredményeként született termék gyakorlati elhelyezéséhez használható csatornákról tartalmaz részletes elemzést.

“Hogyan segíti a Lean Startup Üzleti Modell Vászon az új üzleti modellek startupok általi dokumentálását? – Új letölthető innovációs iratminta” bővebben

Új letölthető innovációs iratminta: Van egy jó ötletem, alapítottam rá egy startupot – hogyan tovább?

Az innoicon.eu mai szakértői cikkében Makray-Rózsás Árpád, az iLex partner-innovációmenedzsmenti tanácsadója egy kifejezetten a startupok által kifejlesztett új üzleti modellek dokumentálására szolgáló Lean Startup Üzleti Modell Vászont mutat be. A cikk mellékleteként letölthető egy már kitöltött Lean Startup vászon, hogy segítsük a modell használatához szükséges kifejezések pontos értelmezését és szakszerű használatát.

“Új letölthető innovációs iratminta: Van egy jó ötletem, alapítottam rá egy startupot – hogyan tovább?” bővebben

Működik az ötletem, hogyan dokumentáljam? – Új letölthető innovációs iratminta

Az innoicon.eu mai szakértői cikkében Makray-Rózsás Árpád, az iLex partner-innovációmenedzsmenti tanácsadója azt foglalja össze, hogy milyen dokumentációt szükséges készíteni, ha az ötletünk vonzó, megvalósítható és életképes, s a cikkben röviden bemutatásra kerül az innovációmenedzsmentben jól ismert Üzleti Modell Vászon is.   A cikk mellékleteként letölthető iratminta: az Üzleti Modell Vászon kitöltését támogató kérdések listája

“Működik az ötletem, hogyan dokumentáljam? – Új letölthető innovációs iratminta” bővebben