A Tungsram – iLex Innovációs Piactérbe bekapcsolódott a Budapesti Corvinus Egyetem

Bemutatkozik a Tungsram- iLex Innovációs Piactér innovációs partner- szolgáltatója a Budapesti Corvinus Egyetem!

A Tungsram-iLex Innovációs Piactér innovációs partner- szolgáltatójaként a Budapesti Corvinus Egyetem kutatóhelyi támogatást nyújt, K+F pályázatoknál a Tungsram- iLex Innovációs Piactér innovációs ökoszisztémájában partner közép és kisvállalkozások számára, konzorciális együttműködésben.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) tavalyi átalakulását követően ma már alapítványi egyetemként működik, alapítványi finanszírozással. Nemzetközi példák alapján a belső intézményi struktúra megváltoztatásával a BCE az első példája annak a modellváltásnak, amit 2020. augusztus 1-től hat másik egyetem is követni fog hazánkban.  

Ahhoz, hogy az Egyetem a piaci igényekhez sikeresebben tudjon alkalmazkodni, a megújulási folyamata keretében létrejött a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok (VIK) szervezeti egység, amelynek feladata többek között új innovációs platformok, valamint közvetlen kapcsolat kialakítása a kkv és a nagyvállalati szektorral, illetve a vállalati szektor ösztönzése a kutatóközpontokkal való együttműködésre.  A tudományos és vállalati szféra minél hatékonyabb együttműködése érdekében jelenleg is dolgozunk a vállalati adatbázis fejlesztésén, illetve a pályázást és forrásbevonást támogató folyamatok megújításán. 

A vállalati szférával való közvetlenebb kapcsolat részeként a BCE új pályázati lehetőségeket biztosít a vállalatok számára a konzorciumi partnerség biztosításával. Többek között a Beszállító- és Iparfejlesztési Kutatóközpont (BIK) a 21. századi Magyarország K+F+I – intenzív iparágak gazdasági szereplőinek szakmai és piaci kihívásaira keres és ad aktuális, releváns és előremutató válaszokat.

Néhány terület, amelyekben az egyetem partnerségére számíthatnak a vállaltok:

  • projektmenedzsment, közbeszerzés, pénzügyek területén tanácsadás nyújtása;
  • K+F+I ösztönzés és támogatás;
  • szabadalmak, jogi kérdések megválaszolása;
  • pályázati rendszerek és a pályázatírás;
  • vezetési és szervezési ismeretek, vállalatirányítási optimalizáció;
  • kkv-k pályázatában, mint kutatóintézet részvétel;
  • innovatív megoldások, Out of Box gondolkodásmód (hallgatók bevonásával is);
  • személyre szabott vezetőképzés és oktatás;
  • vállalati problémák megoldása esettanulmányok keretein belül.

A kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének segítésére indított Tungsram – iLex Innovációs Piactér állandó partnere a Budapesti Corvinus Egyetem, amely ideális lehet a szakmai, kutatási és innovációs projektek (pl.: kkv energiahatékonyság, adóoptimalizálásban való tanácsadás, háttérkutatások és publikációk elősegítése) lebonyolításában.